Joutsenet_AT.jpg

Koivusaaren lintutorni

 • Koivusaaren lintutornista voi tarkkailla lintujen lisäksi vaikkapa saaressa kesäisin laiduntavia lampaita. Kuva: AT

  Koivusaaren lintutornista voi tarkkailla lintujen lisäksi vaikkapa saaressa kesäisin laiduntavia lampaita. Kuva: AT

 • Koivusaaren luontopolun varrella on kelluva lintutorni. Kuva: AT

  Koivusaaren luontopolun varrella on kelluva lintutorni. Kuva: AT

 • Lintutornin lautalla on pöytä ja penkit. Kuva: AT

  Lintutornin lautalla on pöytä ja penkit. Kuva: AT

Koivusaaren lintutorni

Saapumisohje: Koivusaaren kelluvalle lintutornille pääsee sekä veneellä että luontopolkua pitkin. Nelostie (E75) kulkee Rovaniemen kohdalla Ounasjoen ja Kemijoen yhtymäkohdassa sijaitsevan Koivusaaren läpi. Saarenkylän puolella heti nelostien länsipuolella sijaitsee Ounaspaviljongin ulkoilualue ja venesatama. Sataman reunasta, nelostien vierestä, alkaa Koivusaaren luontopolku. Pitkostettu polku vie tornille. Talveksi ja tulva-ajaksi torni siirretään saaresta Ounaspaviljongin ranta-alueelle, jolloin se on myös käytössä.

Ympäristö: Jokisuisto keskellä Rovaniemen kaupunkia.

Linnusto: Ounasjokisuisto on erinomainen muutontarkkailupaikka. Suuret jokilaaksot ohjaavat alueelle runsaasti muuttolintuja. Suistossa onkin tavattu yli 150 lintulajia. Alueella voi tavata monia eteläisiä (esim. lapasorsa, punavarpunen, pikkulokki, lehtokerttu, lehtokurppa) ja pohjoisia (esim. uivelo, alli, lapasotka, pilkkasiipi, lapinsirri) lintulajeja. Syksyllä suistossa ruokailee satoja vesilintuja ja kymmeniä joutsenia. Rantapensaikoissa voi tavata pikkusirkkuja etenkin syksyisin.

Paras lintuaika: Touko-kesäkuu ja elo-lokakuu.

Huippuhavaintoja: Kyhmyjoutsen, ruskosuohaukka, pulmussirri, isolokki, räyskä, sarvipöllö, pensassirkkalintu, kultasirkku.

Lähde: Lapin lintutieteellinen yhdistys, http://www.lly.fi/

Tietoja

 • Katsottu: 17318
 • Latitude: 66.5146363846572
 • Longitude: 25.7343459848205

Lähellä olevia kohteita

 • Harjulammen lintutorni
  Saapumisohje: Rovaniemen kirkolta ajetaan Yliopistonkatua Rantavitikalle päin. Ensimmäinen lampi oikealla on Kirkkolampi ja toinen lampi oikealla on Harjulampi. Lintutorni sijaitsee Yliopistonkadun ja Korvanrannan tienristeyksen kohdalla ja tornille on viitoitus ko. risteyksestä...

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR