Hakutulos

Kontonulkin näköalapolku

 • Kontonulkin näköalapolku on merkitty maastoon keltaisella kolmiomerkillä. Kuva: AT

  Kontonulkin näköalapolku on merkitty maastoon keltaisella kolmiomerkillä. Kuva: AT

 • Polun varren metsää. Kuva: AT

  Polun varren metsää. Kuva: AT

 • Kontonulkin näköalapolun varrella metsä on pääasiassa sekametsää. Kuva: AT

  Kontonulkin näköalapolun varrella metsä on pääasiassa sekametsää. Kuva: AT

 • Kontonulkin näköalapolku päättyy laavulle, mistä on todella hienot näköalat. Kuva: AT

  Kontonulkin näköalapolku päättyy laavulle, mistä on todella hienot näköalat. Kuva: AT

 • Reitin päässä olevasta näkötornista avautuu hienot maisemat. Kuva: AT

  Reitin päässä olevasta näkötornista avautuu hienot maisemat. Kuva: AT

 • Näkymä kontojärvelle. Kuva: AT

  Näkymä kontojärvelle. Kuva: AT

Kontonulkin näköalapolku

Kontonulkin näköalapolku sijaitsee Rovaniemen keskustasta noin 33,9 km luoteeseen, Marraskoskella. Alueelle on tyypillistä korkeat vaarat ja kauniit järvimaisemat.

Kontonulkin näköalapolku alkaa metsäautotien päästä urana, joka muuttuu pian tunnelmalliseksi metsäpoluksi. Polun yhdensuuntainen pituus on noin 1,88 kilometriä ja sen käyttöaika on sulan maan aikaan. Polku kiemurtelee vaaran etelälaidan kautta ylös Kontonulkin laelle aina 265 metrin korkeuteen merenpinnasta päättyen näköalapaikalle. Näköalapaikan ympäristö on järeää metsää ja lähistöllä on hieno kalliojyrkänne.

Polun päässä Kontonulkin laella on hirsirakenteinen laavu. Laavulla on tulipaikka ja puuliiteri. Laavun vieressä on näkötorni. Torni on matalahko ja kattamaton; hirvitornin kaltainen. Tornista on hienot näkymät alueen järville.

Rovaniemen keskustasta Kittiläntietä noin 37,7 km, josta vasemmalle Mukkajärventietä noin 3,7 km puomille, josta kävellen metsäautotietä noin kilometri, josta alkaa ura, joka myöhemmin muuttuu poluksi. Puomilta on matkaa näköalapaikan laavulle ja tornille yhteensä noin 2,85 km. Ura ja polku on merkitty tolpilla.

Kommentit

Lisää kommentti
4,4/5
Mari N. 6.8.2016 20:10
Hieno paikka, ja helppo löytää perille. Mustikkaa oli vaikka kuinka. Olisipa ollut vain enemmän ämpäreitä mukana!
Heidi 5.10.2016 14:22
Aivan mahtavan hieno paikka! Laavulta todellakin hienot näkymät. Isot kiitokset hyvin merkitylle reitille! On käyntinsä arvoinen paikka. :)
Saara 29.11.2018 15:33
Reitti on edelleen olemassa ja hyvässä kunnossa. Jos navigaattorilla tulee paikalle, niin osoitteeksi kun laittaa Mukkajärventie 373 pääsee sen metsätien alkuun, jota ajellaan suoraan puomille saakka.
Antero 30.6.2020 8:57
Tuo puomi ihmetyttää. Aikoinaan meinasi moottoripyörällä henki lähteä kun se yhtäkkiä mutkassa tuli vastaan, sain väistettyä melkein päätyen jyrkkään ojaan. Käytiin kontonulkilla viikonloppuna henkilöautolla, puomin toisen pään saa nostettua irti maasta jolloin pääsee autolla ohi. Aivan turha puomi - ei sielä ole edes tien pistoja mihin kulkijan ei haluta ajavan. Hieno paikka mutta en ymmärrä miksi tässä laitetaan monet tamppaamaan turhia kilometrejä pusikkojen keskellä tietä pitkin,puomin vuoksi.
Päikkä 18.8.2020 8:46
Pääseeköhän siellä metsäautotiellä kääntyyn Cryslerillä?
Eveliina 23.8.2020 20:45
Pääsee. Ennen puomia tulee hyvä kääntöpaikka.
Eveliina 23.8.2020 20:48
Käytiin ukkosen ja sateen saattelemana retkellä. Selkeä reitte perille, mutta laavulla ei ollut puita. Kylmätkin makkarat maistui xD
Retkeilijä 2.9.2020 18:11
Autolla päästiin ihan perille saakka, puomikin oli auki. Hyvin pääsi ajaen, hieman varovaisuutta noudattaen kivien kanssa. Muuten reitti oli selkeä, kun tajusi lähteä kävelemään oikeaan suuntaan. Puita laavulla ei ollut yhtään, onneksi oli omat mukana. Ihana paikka varmasti myös yöpyä!
Kaisa 20.9.2020 16:39
Upea paikka, tähän mennessä Rovaniemen lähiympäristön laavuista mahtavimmat maisemat. Onneksi kannoimme omat puut mukana, liiteri oli aivan tyhjä.
Antti 18.12.2020 11:51
Mahtava paikka mutta pettymys kun ei yhtään puita. Kerta tämmösiä paikkoja rakennetaan niin paikasta vastaavat voisi huolehtia myös polttopuista.
Marko 12.2.2021 14:04
Mihin saakka talvella pääsee autolla ja onko autoille parkkipaikkaa metsäautotien varressa? Onkohan polttopuita vieläkään?
Johannes 8.6.2021 12:19
Käyty toukokuun loppupuolella metsätietä tarkistamassa. Oli kovat hakkuutyöt siellä aloitettu, koneet runnoneet tien todella huonoon kuntoon, iso mäki oli vielä loskan peitossa, joten pikkuautollani en lähtenyt yrittämään ylös. En tiedä mikä tilanne nyt kesäkuussa, olisiko jollain päivitystä?
Jukka 7.9.2021 8:26
Hieno paikka. Perheen kanssa käytiin ihastelemassa alkavaa ruskaa. Halkoliiteri oli tyhjä, mutta se ei haitannut onnistunutta retkeä. Puomin voisi ottaa pois jollei sille ole todellista tarvetta. Pienemmille retkeilijöille tulee nyt paljon nousumetrejä turhaan, vaikka tie on hyvässä kunnossa.
Faktat kuntoon 26.8.2023 15:07
Kyseessä on yksityistie joten maanomistaja saa laittaa puomeja niin paljon kuin haluaa mailleen. Eiköhän maanomistaja itse tiedä haluaako pitää puomia omista syistään vai ei. Pitäisikö kulkea vaikka tuhnajan kautta niin ei ole puomeja?
Enska 23.9.2021 18:28
Hieno ja rauhallinen paikka ! tosi hyvä ettei joka paikkaan pääse autolla viereen. Saapi ihmiset liikuntaa ja laavut säästyy tihutöiltä. Viekää ihmiset roskat mukana pois ja omat puut matkaan !
Maikki 11.8.2022 19:45
Upea paikka, eikä sinne kävely juurikaan vaadi suurta vaivaa! Selkeä ja merkitty reitti, joka vie suoraan laavulle. Kauniit maisemat ja Kontonulkin laavu on maineensa ansainnut.

Auton saa lähelle laavulle nousevaa reittiä, lähellä on kääntöpaikka muistuttava alue, johon autot mahtuvat hyvin. Puomin tarkoitus lienee estää maaston kuluminen ja mahdolliset vaaratilanteet. Lisäksi autoliikenteen esto lisää rauhaa myös laavun käyttäjille.

On hyvä huomioida, että laavun lähellä ei ole käymälää ja ilmeisesti puuhuolto on lopetettu myös.

Tietoja

 • Pituus: 1,88 km
 • Aika: 4 h
 • Katsottu: 18836
 • Latitude: 66.7591324439548
 • Longitude: 25.3333517252188

Lähellä olevia kohteita

 • Kontonulkin laavu
  Kontonulkin laavu sijaitsee Rovaniemen keskustasta 34 km luoteeseen Marraskoskella. Hirsirakenteinen laavu sijaitsee aivan Kontonulkin laella ja sieltä on upeat maisemat alueen järville. Laavulla on tulipaikka ja puuliiteri. Laavun vieressä on näkötorni...
 • Marraskosken laavu
  Marraskosken laavu sijaitsee noin 33 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen Kittiläntien varrella, Ounasjokivarressa. Hirsirakenteinen laavu on Ounasjoen rannalla. Laavulla on tulipaikka ja sen ympärillä hirsikehikko penkkeinä. Laavun lähellä on puuliiteri, kuivakäymälät ja jäteastia...
 • Kontonulkin näkötorni
  Kontonulkin Näkötorni sijaitsee Rovaniemen keskustasta 34 km luoteeseen Kontonulkin laella, Marraskoskella. Torni on matalahko kattamaton hirvitornin kaltainen. Näkötorni sijaitsee aivan Kontonulkin laella noin 265 m korkeudessa merenpinnasta. Tornin ympäristö on järeää metsää ja lähistöllä on kalliojyrkänne...

Jaa reitti


QR