Hakutulos

Möötikkärakan patikkapolku

 • Möötikkärakan patikkapolku on porrastettu jyrkimmiltä kohdiltaan. Kuva: AT

  Möötikkärakan patikkapolku on porrastettu jyrkimmiltä kohdiltaan. Kuva: AT

 • Möötikkärakan patikkapolku kulkee tunnelmallisessa vaaranrinnemännikössä. Kuva: AT

  Möötikkärakan patikkapolku kulkee tunnelmallisessa vaaranrinnemännikössä. Kuva: AT

 • Möötikkärakan patikkapolun maisemia. Kuva: AT

  Möötikkärakan patikkapolun maisemia. Kuva: AT

 • Möötikkärakalta on todella hienot näkymät Sonkajärvelle. Kuva: AT

  Möötikkärakalta on todella hienot näkymät Sonkajärvelle. Kuva: AT

 • Näkymä Möötikkärakan kallioilta Sonkajärvelle. Kuva: AT

  Näkymä Möötikkärakan kallioilta Sonkajärvelle. Kuva: AT

Möötikkärakan patikkapolku

Möötikkärakan patikkapolku sijaitsee Songassa noin 24,8 km Rovaniemen keskustasta luoteeseen, Sonkajärven itärannalla kohoavan Möötikkärakan rinteellä. Möötikkärakka on luonnonkaunis osin kallioinen vaara, minkä laelta on huikeat näköalat Sonkajärvelle ja alueen vaaroihin.

Polku nousee pysäköintialueelta itään kohti Möötikkärakan näköalapaikkaa. Alussa polku nousee jyrkästi ylös vaaraan, mutta muuttuu myöhemmin loivemmaksi seuraillen osin vaaran rinnettä päättyen lopulta ylös vaaran laen kallioiselle näköalapaikalle. Jyrkimmiltä kohdiltaan polku on porrastettu ja polun varrella on kaksi levähdyspenkkiä. Reitin käyttöaika on sulan maan aikaan ja sen yhdensuuntainen pituus on noin 600 metriä. Reitti soveltuu hyvin päiväretkeilyyn. Polku kulkee tunnelmallisessa vaaran rinteen järeässä mäntymetsässä. Polun varrella on hyvät marjastusmaastot pitkin vaaran rinteitä. Näköalapaikka on kallioinen vaaran laki vanhoine puineen, mistä aukeaa näköalat Sonkajärvelle.

Palveluiltaan Möötikkärakan patikkapolku tukeutuu läheisen Oitolanrannan palveluihin. Oitolanranta sijaitsee noin 2,1 km Leppiniementietä eteenpäin. Oitolanrannassa on hirsinen laavu Sonkajärven rantamaisemissa. Laavulla on tulipaikka, jonka ympärillä on penkit. Lähistöllä on puuliiteri ja käymälät. Alueelta löytyy myös esiintymislava, katsomo ja veneenlaskupaikka.

Rovaniemen keskustasta Kittiläntietä noin 20,7 km Sinettään, josta Pellontietä noin 9,7 km, josta vasemmalle Leppiniementietä noin 1,7 km, josta vasemmalle pysäköintialueelle. Pysäköintialueen laidalla on polun infotaulu.

Kommentit

Lisää kommentti
2,0/5
Jenni 10.8.2018 13:48
Tiedoissa lukee että sopii päiväretkeilyyn, pituudessa 0.6km, ajassa 2h? Olikohan tämä nyt kuinka pitkä? Entä onko laavulle meno vielä tuon pari kilsaa lisää vai?
Mira 3.10.2018 15:04
Pysäköintialueelta on 600m kävely Möötikkärakan päälle. Helppokulkuinen polku, alkuun jyrkkää, mutta kokonaisuudessaan melko loivaa nousua.

Pysäköintialueelta pitää jatkaa Leppiniementietä reilu 2km eteenpäin, niin päätyy Oitolanrannan laavulle.

Pysäköintialueen infotaulu kaipaa päivitystä.

Tietoja

 • Pituus: 0,60 km
 • Aika: 2 h
 • Katsottu: 11710
 • Latitude: 66.6159088443049
 • Longitude: 25.2521206490996

Lähellä olevia kohteita

 • Karhunulkin luontopolku
  Karhunulkin luontopolku sijaitsee Rovaniemen keskustasta noin 24 km luoteeseen, Lehtojärven kylässä. Luontopolku kulkee tunnelmallisessa mäntymetsässä päättyen Karhunulkin kallioiselle laelle, mistä on hienot näkymät alueen järville. Karhunulkin luontopolku alkaa pysäköintialueelta, jolta lähdettäessä ylitetään ensin Pellontie ja jatketaan siitä Karhulammentietä noin 320 m, josta käännytään oikealle ja jatketaan sähkölinjaa Nuoraojan ylitse. Polku kääntyy kohta Nuoraojan jälkeen vasemmalle kangaspolkua pitkin ylös vaaraan...
 • Lehtojärven laavu
  Lehtojärven laavu sijaitsee noin 23 km Rovaniemen keskustasta luoteeseen, Lehtojärven pohjoisrannalla. Hirsirakenteinen laavu on uimarannan laidalla. Laavulla on tulipaikka, puuliiteri ja kuivakäymälä. Rovaniemen keskustasta Kittiläntietä noin 20,7 km Sinettään, josta Pellontietä noin 5,1 km, josta vasemmalle Lehtojärventietä noin 230 m, josta oikealle Syvälahdentietä noin 650 m, josta vasemmalle noin 220 m rantaan pysäköintialueelle...
 • Oitolan laavu
  Oitolan laavu sijaitsee Songassa noin 25 km Rovaniemen keskustasta luoteeseen, Sonkajärven etelärannalla. Oitolanrannasta on muodostunut vapaa-ajan alue, jonne erilaiset alueen kylätapahtumat keskittyvät. Hirsinen laavu on Sonkajärven rantamaisemissa. Laavulla on tulipaikka, jonka ympärillä on penkit...
 • Lehtojärven lintutorni
  Saapumisohje: Lehtojärvi sijaitsee Pellosta Sinettään kulkevan tien (tie 83) eteläpuolella. Noin 7 km Sinetästä länteen sijaitsee P-alue, jossa esitellään Lehtojärven kulttuurikierros ja kyläpuisto. Pysäkiltä on luontopolkua pitkin matkaa lintutornille noin 200m. Ympäristö: Sinettäjärven pohjoispää...

Jaa reitti


QR