Nostot

Virikkolammenreitti

 • Virikkolammen reitillä on selkeät opasteet. Kuva: AT

  Virikkolammen reitillä on selkeät opasteet. Kuva: AT

 • Virikkolammenreitti on merkitty punaisilla ja sinisillä maalimerkeillä. Kuva: AT

  Virikkolammenreitti on merkitty punaisilla ja sinisillä maalimerkeillä. Kuva: AT

 • Polku on välillä kivikkoinen. Kuva: AT

  Polku on välillä kivikkoinen. Kuva: AT

 • Polku menee välillä helppokulkuisessa maastossa. Kuva: AT

  Polku menee välillä helppokulkuisessa maastossa. Kuva: AT

 • Hillaa kasvaa reitin varrella paikoin runsaasti. Kuva: AT

  Hillaa kasvaa reitin varrella paikoin runsaasti. Kuva: AT

 • Reitin varrella on useita korpialueita. Kuva: AT

  Reitin varrella on useita korpialueita. Kuva: AT

 • Suolla on levähdyspenkkejä retkeilijöitä varten. Kuva: AT

  Suolla on levähdyspenkkejä retkeilijöitä varten. Kuva: AT

 • Virikkolampi. Kuva: AT

  Virikkolampi. Kuva: AT

 • Virikkolammen tunnelmallinen laavu on kauniilla paikalla lammen rantametsässä. Kuva: AT

  Virikkolammen tunnelmallinen laavu on kauniilla paikalla lammen rantametsässä. Kuva: AT

 • Virikko-ojan varrella on runsaasti saniaisia. Kuva: AT

  Virikko-ojan varrella on runsaasti saniaisia. Kuva: AT

 • Reitin lähellä virtaa Virikko-oja. Kuva: AT

  Reitin lähellä virtaa Virikko-oja. Kuva: AT

 • Varjoisassa korvessa on tunnelmallista kulkea. Kuva: AT

  Varjoisassa korvessa on tunnelmallista kulkea. Kuva: AT

 • Metsäkortetta kasvaa runsaasti polun varrella. Kuva: AT

  Metsäkortetta kasvaa runsaasti polun varrella. Kuva: AT

 • Alueella on suuria siirtolohkareita. Kuva: AT

  Alueella on suuria siirtolohkareita. Kuva: AT

 • Reitin varrella on paikoin todella kaunista mäntymetsää. Kuva: AT

  Reitin varrella on paikoin todella kaunista mäntymetsää. Kuva: AT

Virikkolammenreitti

Virikkolammenreitti sijaitsee Pöyliövaarassa, Rovaniemen ja Kemijoen eteläpuolella noin 3,1 kilometriä Rovaniemen keskustasta etelään. Vaarassa on talvisin hiihtoladut, joilta on yhteys Ounasvaaran latuverkostoon. Pöyliövaara on suosittu marjastuspaikka kesäisin.

Virikkolammen reitin pituus on 6,8 kilometriä. Reitti on ns. rengasreitti.  Virikkolammen laavulta takaisin tultaessa polku on huomattavasti huonompipohjainen kuin tulomatkan polku. Polku kulkeekin paljon rehevämpiä ja tiheämpiä alueita kuin alkumatkasta. Polulla on paljon juuria ja kiviä sekä kosteikkoja.

Reitin luonnonympäristö on monimuotoista. Pääasiassa metsät ovat sekametsää, jossa kasvaa kuusta ja mäntyä. Myös eri-ikäisiä metsiä löytyy, on taimikoita sekä vanhaa koskematonta metsää. Mutta on reitillä myöskin korpea ja rämettä. Polku kulkee useamman korpipaikan läpi. Avosuota on eteläpuolen polun varrella. Myös suuria siirtolohkareita on joissakin kohdissa useita. Virikkolammesta voi onkia ahvenia. Alueella on kesäisin runsaasti marjoja mm. mustikkaa ja hillaakin löytyy hyvänä vuonna. Vaativuusluokaltaan reitti on keskivaativa. Reitin kulkemiseen kannattaa varata aikaa 3-4 tuntia.

Virikkolammella on reitin varrella hirsirakenteinen laavu, jolta on näkymä Virikkolammelle. Laavulla on tulipaikka. Laavun vieressä on pöytä ja penkit. Lähistöllä on puuliiteri ja kuivakäymälä.

Rovaniemen keskustasta Kajaanintietä, josta jatketaan Ranuantietä yhteensä noin 3,9 km, josta oikealle Kemijoen itäpuolentietä noin 300 m, josta vasemmalle Pöyliövaaran pysäköintialueelle noin 150 m. Pysäköintipaikalta Virikkolammelle on eteläisempää polkua 2,4 kilometriä. Tämä polku on aika hyväpohjainen ja helppokulkuinen ja siinä on pitkospuut kosteammilla paikoilla. Reitti on merkitty puihin punaisella värillä. Reitillä on korkeuseroa koko matkalla noin 70 m. Suurin korkeusero on aivan reitin alussa ennen Lähdelampea. Mäet ovat kuitenkin varsin loivia 6-7 astetta. Reitillä on yksi mäki reilut 10 m 22 astetta. Reitillä voi kulkea sulanmaan aikaan toukokuusta lokakuuhun. Paikallisliikenteen bussilla pääsee Metsämuseontie 1 pysäkille, josta reitin alkuun on reilu kilometri.
 

Kommentit

Lisää kommentti
1,3/5
Päivi 31.7.2020 19:08
Reitti on järkyttävän huonossa kunnossa. Pitkospuut ovat lahoja ja katkeilleita. Myös laavun nuotiopaikka on laho.
MNiitty 6.8.2020 14:29
Komppaan Päiviä.

Polkureitti on huonossa ja osin vaarallisessakin kunnossa. Kaikki opasteet on myös parhaat päivänsä nähneet.
Metsähölkkäri 19.2.2021 22:30
Kesällä Sähköpyörien takia erittäin vaarallinen reitti. Ajelevat hemmetin lujaa vaikka näkyvyys mutkissa nolla. miten noita väistää kun ei edes kuule tulevan? Tarvitaan kielto pyörille ja hevosille. Ei ne kuulu samalle reitille juoksijan kanssA. Reitti on todella huonossa kunnossa . täynnä kuoppia ja railoja ja paikotellen paljon pitkää heinää keskellä tietä. Sateella jälkeen vietävän liukas sillä monin paikoin alusta liejuuntuu. Olen käyttänyt tätä reittiä vuosia kuntoiluun kun lähellä asun mutta koen liian vaaralliseksi nykyään.
MM 31.5.2022 10:54
Pitkospuut räsähti poikki jalan alta ja molskahdin ojan pohjalle. Monessa kohtaa olisi ollut ainekset isompaankin tapaturmaan, reitti on tosi vaarallisessa kunnossa. Jos aivan välttämättä haluat mennä niin suosittelen tulemaan takaisin samaa reittiä, laavun jälkeen paluureitti on yhtä selviytymistä. Laavu oli siisti ja upealla paikalla ja siististä käymälästä myös plussaa.
MM 31.5.2022 17:45
Oho piti siis antaa 1 tähti, ei 2,5

Tietoja

 • Pituus: 6,87 km
 • Vaativuus: Keskivaativa Keskivaativa
 • Aika: 4 h
 • Katsottu: 30511
 • Latitude: 66.4682608963781
 • Longitude: 25.7535953997197

Lähellä olevia kohteita

 • Ounasvaaran kesäkävelyreitti
  Ounasvaaran kesäkävelyreitti sijaitsee lähimmillään noin 1,6 kilometriä Rovaniemen keskustasta itään. Päiväretkikohteena Ounasvaara on ihanteellinen sen helpon saavutettavuuden takia. Ounasvaara on paitsi tunnettu urheilukeskus, myös ympärivuotinen virkistysalue lähellä Rovaniemen keskustaa. Ounasvaaralla on merkittyä ja huollettua reitistöä sekä lukuisia hyviä maisemapaikkoja...
 • Pöyliövaaran invapolku
  Pöyliövaaran invapolku sijaitsee Rovaniemen ja Kemijoen eteläpuolella, noin kolme kilometriä Rovaniemen keskustasta etelään. Pöyliövaarassa on talvisin hiihtoladut, joilta on yhteys Ounasvaaran latuverkostoon. Pöyliövaara on suosittu marjastuspaikka kesäisin. Autolla pääsee reitin alkuun Kemin itäpuolen tieltä Kotikairantien kääntöpaikkalle, jonka laidalle voi tarvittaessa myös pysäköidä...
 • Ounasvaaran talvikävelyreitti
  Ounasvaaran talvikävelyreitti sijaitsee lähimmillään noin 1,6 kilometriä Rovaniemen keskustasta itään. Päiväretkikohteena Ounasvaara on ihanteellinen sen helpon saavutettavuuden takia. Ounasvaara on paitsi tunnettu urheilukeskus, myös ympärivuotinen virkistysalue lähellä Rovaniemen keskustaa. Ounasvaaralla on merkittyä ja huollettua reitistöä sekä lukuisia hyviä maisemapaikkoja...
 • Ounasvaaran luontopolku
  Ounasvaaran luontopolku sijaitsee noin 2,9 kilometriä Rovaniemen keskustasta itään. Päiväretkikohteena Ounasvaara on ihanteellinen sen helpon saavutettavuuden takia. Ounasvaara on paitsi tunnettu urheilukeskus, myös ympärivuotinen virkistysalue lähellä Rovaniemen keskustaa. Ounasvaaralla on merkittyä ja huollettua reitistöä sekä lukuisia hyviä maisemapaikkoja...

Jaa reitti


QR