Nostot

Ounasvaaran kesäkävelyreitti

 • Keskustaa lähinnä oleva lähtöpaikka on Jätkänkynttilän sillan ja Jäämerentien ylityksen jälkeen vasemmalla pyörätieltä ylös Ounasvaaraan. Kuva: AT

  Keskustaa lähinnä oleva lähtöpaikka on Jätkänkynttilän sillan ja Jäämerentien ylityksen jälkeen vasemmalla pyörätieltä ylös Ounasvaaraan. Kuva: AT

 • Reitin alussa on kuntoilutelineet ja kuntoportaiden lähtöalue. Kuva: AT

  Reitin alussa on kuntoilutelineet ja kuntoportaiden lähtöalue. Kuva: AT

 • Kesäkuussa 2022 avatut Ounasvaaran kuntoportaat ovat kesäkävelyreitin aloituspaikan vieressä. Kuva: AT

  Kesäkuussa 2022 avatut Ounasvaaran kuntoportaat ovat kesäkävelyreitin aloituspaikan vieressä. Kuva: AT

 • Reitin alussa on koko reittiosuuden jyrkin kohta. Kuva: AT

  Reitin alussa on koko reittiosuuden jyrkin kohta. Kuva: AT

 • Reitin varrella kasvaa pääasiassa mäntymetsää. Kuva: AT

  Reitin varrella kasvaa pääasiassa mäntymetsää. Kuva: AT

 • Sorastettu reitti polveilee maaston mukaan. Kuva: AT

  Sorastettu reitti polveilee maaston mukaan. Kuva: AT

 • Kesäkävelyreitin varrella on muutama levähdyspenkki. Kuva: AT

  Kesäkävelyreitin varrella on muutama levähdyspenkki. Kuva: AT

 • Reitin puolivälissä on näkötorni ja laavu retkeilijöitä varten. Kuva: AT

  Reitin puolivälissä on näkötorni ja laavu retkeilijöitä varten. Kuva: AT

 • Näkötornista on hyvät näkymät kaupungin keskustaan ja jokivarsiin. Kuva: AT

  Näkötornista on hyvät näkymät kaupungin keskustaan ja jokivarsiin. Kuva: AT

 • Ylhäällä Ounasvaaran rinteellä reitiltä näkyy paikoin kallioita. Kuva: AT

  Ylhäällä Ounasvaaran rinteellä reitiltä näkyy paikoin kallioita. Kuva: AT

Ounasvaaran kesäkävelyreitti

Ounasvaaran kesäkävelyreitti sijaitsee lähimmillään noin 1,6 kilometriä Rovaniemen keskustasta itään. Päiväretkikohteena Ounasvaara on ihanteellinen sen helpon saavutettavuuden takia. Ounasvaara on paitsi tunnettu urheilukeskus, myös ympärivuotinen virkistysalue lähellä Rovaniemen keskustaa. Ounasvaaralla on merkittyä ja huollettua reitistöä sekä lukuisia hyviä maisemapaikkoja. Ounasvaaralla voi harrastaa lähes 50 liikuntalajia ja tarjonta kasvaa kaiken aikaa. Talvella Ounasvaaralla voi mm. lasketella ja hiihtää, kokea vauhdin hurmaa talvikelkkaradalla tai vaikkapa lumikenkäillä. Kesällä Ounasvaaralla voi patikoida luontopoluilla, viilettää alas rinnettä kesäkelkkaradalla tai pelata golfia. Myös Santasport – Lapin urheiluopisto Ounasvaaran rinteellä on todellinen liikunnan ja hyvänolon keskus.

Ounasvaaran kesäkävelyreitti on sorastettu ja helppokulkuinen. Polulla pääset ihastelemaan mäntyvaltaisia järeitä metsiä ja Ounasvaaran huipun kalliomaisemia. Reitti on opastettu reittimerkinnöillä ja opastauluilla ja se kulkee Ounasvaaran talvikävelyreitin kanssa samalla uralla. Ounasvaaran länsirinteessä kulkeva reittiosuus on valaistu. Reitin ja siihen liittyvien osien kokonaispituus on noin 2,41 km.

Kesäkävelyreitin varrella on näkötorni Ounasvaaran kivikkoisella länsirinteellä mäntymetsän keskellä noin 160 metrin korkeudessa merenpinnasta. Näkötornista on erittäin hyvät näköalat kaupungin keskustaan ja Kemijoelle. Näkötornin vieressä on hirsirakenteinen laavu. Laavulla on tulipaikka ja puuliiteri. Reitin varrella on levähdyspenkkejä ja keskustaa lähinnä olevalla aloituspaikalla on kuntoilutelineet ja kuntoiluportaat.

Ounasvaaran kesäkävelyreitille pääsee monesta kohtaa: keskustaa lähinnä oleva lähtöpaikka on Jätkänkynttilän sillan ja Jäämerentien ylityksen jälkeen vasemmalla pyörätieltä ylös Ounasvaaraan. Toinen lähtöpaikka on Ounasvaaran majan pysäköintialueelta, jonne mennään Rovaniemen keskustasta Kajaanintietä noin 1,1 km, josta vasemmalle Ounasrinteentietä noin 350 m, josta vasemmalle Hiihtomajantietä noin 1,5 km Ounasvaaran majan pysäköintialueelle. Kolmas lähtöpaikka on Santasport - Lapin Urheiluopistolla, jonne mennään Rovaniemen keskustasta Kajaanintietä noin 1,1 km, josta vasemmalle Ounasrinteentietä noin 350 m, josta vasemmalle Hiihtomajantietä noin 350 m, josta oikealle pysäköintialueelle.

Kommentit

Lisää kommentti
1,0/5
Irma 24.6.2023 14:01
Miksi reitillä on paljon pyöräliikennettä, vaikka Ounasvaara on täynnä kivituhkalla päällystettyjä ja merkittyjä pyöräreittejä?

Tietoja

 • Pituus: 2,41 km
 • Aika: 1 h
 • Katsottu: 7707
 • Latitude: 66.5022091378523
 • Longitude: 25.7669428261841

Lähellä olevia kohteita

 • Ounasvaaran talvikävelyreitti
  Ounasvaaran talvikävelyreitti sijaitsee lähimmillään noin 1,6 kilometriä Rovaniemen keskustasta itään. Päiväretkikohteena Ounasvaara on ihanteellinen sen helpon saavutettavuuden takia. Ounasvaara on paitsi tunnettu urheilukeskus, myös ympärivuotinen virkistysalue lähellä Rovaniemen keskustaa. Ounasvaaralla on merkittyä ja huollettua reitistöä sekä lukuisia hyviä maisemapaikkoja...

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR